בחירות מקומיות: הזדמנות לעיצוב סדר היום

מדריך זה סוקר בקצרה את מערכת הבחירות של הרשויות המוניציפליות בישראל, את תפקידן של אותן רשויות ואת מקומם והשפעתם של גופי חברה אזרחית בתקופת הבחירות ולאחריה.
למדריך זה שני חלקים: חלק א' מתאר את עבודת הכנסת במליאה ובוועדות וכן את לו"ז מנגנוניהם. חלק ב' מתמקד בוועדת השרים לענייני חקיקה – מוקד רב חשיבות בהליך החקיקה ובעל סמכויות רבות.
מדריך זה מציג שלבים וכללים בפנייה אישית לתורמים: למה חיונית היכולת להגן על התקציב, מתי טובה השתיקה, במה כושלים ארגונים רבים, עד כמה חשובה מעורבות התורם ועוד.
המדריך פותח צוהר ליזמים ולארגונים אל מילון המונחים המשפטיים ולאופני הפעולה האפשריים מול מערכת המשפט. כך תוכלו לשקול האם נכון לפעול בבתי המשפט ולברר איזו דרך היא המתאימה ביותר.
מדריך קצר זה מציג מספר תובנות לשימוש בוואטסאפ ביזנס בגופים וארגונים אזרחיים. זאת מתוך הכרה שתקשורת בין אישית עם קהלים או לקוחות היא מנוף חיוני לצורך פעילות אפקטיבית.
במדריך זה מובאים מבחר שיתופי הפעולה האפשריים בין החברה האזרחית למדינה. מעבר לפירוט והסברים תמציתיים על הדלתות הקיימות תמצאו גם מידע על חסרונות מובנים ועצות כלליות.
במדריך זה נבקש להשיב לשאלות למה לכתוב ואיך נכון לנהל תוכנית עבודה שנתית. המדריך מפרט כלים לתכנון, מציג שלבי עבודה הכרחיים ומתאר היבטים חיוניים כמו מדידה ויציבות.
מדריך זה סוקר בתמציתיות את תפקידן, היקף סמכותן, יתרונותיהן וחסרונותיהן של שדולות הכנסת. כמו כן, מתוארות בו דרכים שונות ליצירת שיתופי פעולה אפשריים של החברה האזרחית עם השדולות.
במדריך זה מוצגים כלים ליצירת קהילת תומכים קבועה ויציבה – התהליך שנדרש, עצות מועילות והדרכה מעשית.
מדריך זה מיועד למי ששוקל את צעדיו הראשונים בפיתוח קשרים, שיווק ארגונים או גיוס תרומות בחו"ל. המדריך מציג היבטים חיוניים ומסייע במיקוד ההכנות: הצגת פעילות הארגון, דיבור בפני קהל, עבודה מול התקשורת ופילנתרופים ועוד.
המדריך מנגיש את תחום התמיכות מעזבונות. תמצאו בו מידע על מי רשאי להגיש בקשת תמיכה, תפקיד הוועדה ושלבי התהליך, הקול הקורא והמועדים, יתרונות וחסרונות ומבחר עצות מועילות.
מדריך זה מציג מודל של שמונה שלבים לתכנון וביצוע של פרויקטים הנעשים בשיתוף פעולה. למה חשוב להגדיר מניע משותף? איך מנסחים הזמנה מדויקת ורותמת למפגש ולפעולה? ועוד מגוון סוגיות.
המדריך מציע מבט רוחבי על מרחבי ההשפעה בחברה האזרחית ומסייע לבחור את הכלי המתאים לארגונכם – מתקשורת וידע, דרך ממשלה וכנסת, ועד קואליציות ארגונים ומוסדות בינ"ל.
במדריך זה תמצאו הסבר מהו אישור לפי סעיף 46 למס הכנסה, מה מטרתו, מהם הקריטריונים למימושו ומהם יתרונות הסעיף לעומדים בקריטריונים.
מטרת המדריך היא הנגשת השימוש בתמונות ממאגרים ברחבי האינטרנט. במדריך תמצאו מידע על שימוש חוקי בתמונות ובמאגרי מידע, והמלצות לאתרים עבור אנשי החברה האזרחית.
'עשה' ו-'אל תעשה' בעבודה עם הממשלה. במדריך זה יוכלו אנשי החברה האזרחית למצוא מבוא כללי ורקע לעבודה עם הממשלה: החל בהערכות נכונה, דרך אופני התקשרות עם הממשלה ועד פעולות מהן יש להימנע.
במדריך זה תמצאו עצות בסוגיות שונות מתחום הניהול: פיתוח ערך, "השכל הארגוני", תכנון ארוך טווח, מסר מרכזי, פישוט פעולות, מאמץ עיקרי, מדידה והערכה, היררכיה אירגונית ומגוון היבטים נוספים.
מדריך זה מיועד למי שמעוניין לשפר את יכולת העברת המסר בראיונות בטלוויזיה, ברדיו וברשתות חברתיות. במדריך מובאים כלים, כללים ועצות ממגוון קורסים ביחסי ציבור.
מדריך זה מציע סקירה ומגוון עצות למקימי ומובילי קהילות. ניתן למצוא בו בין היתר מגוון טיפים ישומיים ויעילים, פירוט על סוגי קהילות, דרכי שימוש בדיגיטל, ברשתות חברתיות ובשיתוף מידע.
מדריך זה מציג כיצד יכול Google Trends לסייע לאנשי החברה האזרחית. באמצעות זיהוי פשוט ויעיל של מגמות הרשת ניתן "לעלות על הגל" ולשדרג את השיווק, הלמידה הפנים ארגונית, הלוגיסטיקה ועוד!
האם כל ארגון צריך לינקדאין? חד משמעית כן! מדריך זה מציג כיצד לינקדאין יסייע לכם לקדם את ארגונכם ביעילות: מיתוג, קהלים, שיתופי פעולה, קשר עם בוגרים, גיוס עובדים ועוד.
במדריך זה נציג סקירה מעמיקה של שלבי העבודה בעת יצירת אסטרטגיה תקשורתית, נערוך היכרות עם האמצעים השונים ליישום האסטרטגיה ונציג כללים ועצות מועילות לעבודה תקשורתית מוצלחת.
מדריך זה מציג לארגונים ויזמים כיצד ניתן לקדם יוזמות בקונגרס. כך יוכלו ישראלים לגשת בצורה נכונה יותר לחברי הקונגרס, להבין את מערכת האינטרסים שלהם ולשתף עמם פעולה.
במדריך זה יוכלו יזמים וארגונים למצוא את מוקדי ההשפעה האפקטיביים ביותר על חוק ההסדרים – הזדמנויות לעיצוב חקיקה, שיקול הדעת להעברת חוק או רפורמה, אפשרות "להכניס עיזים" לחוק ועוד.
במדריך מונגשים עקרונות, כללים ועצות לטובת כניסה לעולם הפילנתרופיה בארה"ב ובקנדה. מפדרציות, קרנות, ותורמים גדולים דרך רקע תרבותי, תקנות ומסמכים נדרשים ועד מקורות וקישורים יעילים.
במדריך תמצאו סקירה של מכלול המשתנים המשפיעים על חווית האזנה: מבחירת קהל היעד והציוד הטכני הנדרש, דרך פיתוח אומנות הריאיון ועד שימוש בשיטות העריכה ואמצעי ההפצה השונים.
מדריך זה סוקר את ההבדלים בין ״זום״ ל״גוגל מיט״, שתי הפלטפורמות המובילות לניהול מפגשים וירטואליים, ששינו את פני עולם העבודה כפי שהכרנו אותו.
המדריך סוקר את תחום המידענות ומנגיש ליזמים וארגונים כלים שימושיים לאיתור, איסוף וניתוח מידע ברשת – כלי Google, פקודות חיפוש, שחזור תמונות, מטה-דאטה, חיפוש לאחור, בדיקת רקע ועוד.
המדריך יסייע לכם לתכנן פרויקט באופן יעיל וממוקד. תמצאו בו כלים לשלבי הפרויקט השונים – החל משיטות התכנון, דרך תרשימי הניהול והביצוע ועד לפרקטיקות להשגת יעדים ולהפקת לקחים בסיום.
המדריך מנגיש בפניכם את עולם הרגולציה, בדגש על רגולציה מתקדמת. יזמים, ארגונים ואנשי רגולציה יוכלו להסתייע במדריך זה בבואם להוביל יוזמות או לקדם מדיניות, ולנווט בהצלחה בסבך הרגולציה.
המדריך יסייע לכם להגדיר מטרות, לדייק את קבלת ההחלטות, לשפר ביצועים ולהגיע לתוצאות. המדריך מציג מושגים, תהליכים, כלים ומגמות מחקריות בתחום ההערכה בעולם החברתי – חינוכי.
המדריך חושף בפניכם את "מאחורי הקלעים" של עולם המכרזים הממשלתיים. במדריך מובאים העקרונות והטיפים העדכניים בתחום וכן הכלים שיסייעו לכם להתמודד בהצלחה במכרז הבא שלכם.
במדריך זה נציע לכם לראות בקהילה (דיגיטלית ובכלל) כלי להעצמת היוזמה או הארגון אותו אתם מקדמים. נעשה זאת דרך מתן כלים לבניית וניהול קהילה ובאמצעות מגוון מדריכים, טיפים וקישורים.
מדריך זה מבוסס על סיכום הרצאתם של עו"ד שמואל שניידר ויוסי בן-ברוך מארגון 'לביא' המקדם זכויות אזרח ומינהל תקין בישראל. ההרצאה ניתנה במסגרת סדנת #מוציאים_לאור לשימוש בחופש המידע לטובת כלל הציבור.
המדריך שיעשה לכם סדר בדרכים להשגת הלוואות בערבות המדינה. בין היתר יוסבר במדריך מי זכאי להלוואה, מה התנאים הנדרשים ומהו התהליך מרגע הגשת הבקשה ועד אישורה.
המדריך שיעשה לכם סדר באפשרויות העריכה בוויקיפדיה וילמד אתכם כיצד ניתן לייצר השפעה דרך אחד מאתרי האינטרנט הנצפים בעולם.
מה מתכננים משרדי הממשלה ומי מפקח על ביצועיהם? במדריך זה מוצג הספר שמאפשר בקרה אזרחית על תפקוד הממשל. כאשר קריאה נכונה של הספר יכולה לשקף את מידת מקצועיותם ותפקודם.
מדריך זה מציע הכוונה ראשונית למי שמעוניין לשמש כיועץ חקיקה. המדריך כולל כלים ועצות כלליות, דגשים אודות ההליך של כתיבת חוק פרטי חדש וקישורים למידע רלוונטי.
מדריך זה הינו שלישי ואחרון בסדרה החושפת את המתרחש מאחורי הקלעים של תקציב המדינה. בפרק זה מובאים הצינורות דרכם מועברים הכספים לארגונים וספקים, ויתרונותיהם וחסרונותיהם של כל אחד.
מדריך זה הינו שני מתוך שלושה בסדרה החושפת את המתרחש מאחורי הקלעים של תקציב המדינה. בפרק זה מובא כיצד ניתן לעיין בתקציב ואיך ניתן לבחון את הקצאת המשאבים.
לרגל ההכרזה על הבחירות הארציות קיימנו מפגש חשיפה לקראת פתיחת ההרשמה למחזור השני של קורס קשרי ממשל-כנסת. המפגש עסק באפשרויות ובדרכים של נציגי החברה האזרחית לקידום והשפעה במהלך תקופת הבחירות ועד לכינונה של הממשלה. לטובת מי שלא הצליחו להגיע למפגש, מצורף סיכום תמציתי.
מדריך זה הינו ראשון מתוך שלושה בסדרה החושפת את המתרחש מאחורי הקלעים של תקציב המדינה. במדריך מידע לקראת הצעד ראשון במרחב השפעה של התקציב: תהליך בנייתו, מרכיביו ומושגי יסוד.
מדריך קצר זה מציג מספר תובנות לשימוש בפלטפורמת קנבה ובתוכנית שלה המיועדת לארגונים ללא כוונות רווח, ומעניקה לאנשי הארגון גישה חינמית לתכונות הפרימיום שלה.
המדריך מתאר את מה שלפני, במהלך ולאחר הפגישה עם תורם גדול. מהאתגר הראשוני בקביעת הפגישה, דרך "הקשבה רדיקלית" בשיחה ועד יצירת אמון ומערכת יחסים – שקשה לטפח ופשוט לקלקל.
דיוור ישיר היא פרקטיקה המאפשרת להצמיח ולבסס קהילת ארגון, טמון בה למעשה פוטנציאל רב לשותפות ותרומה. במדריך זה מוצג כיצד להיעזר במכתבים ואימיילים, ולתכנן את השימוש בהם.
מדריך זה מתאר בקצרה איך לבנות ולספר סיפור טוב – כך תוכלו לשכנע תורמים או שותפים לקחת חלק "במסע". תמצאו במדריך מבחר כללים ועקרונות המבוססים על ניסיון פורה וארוך שנים.
מדריך זה מתאר כיצד תקנות האיחוד האירופי לשמירה על פרטיות משפיעות על ארגונים בישראל, כמו גם מה נדרש כדי שלא להפר אותן ואילו הזדמנויות מתאפשרות בגינם.
מדריך זה סוקר את ההבדלים, והיתרונות והחסרונות, בין האפליקציות כדי לסייע להחלטה מיטבית מה מתאים יותר לפעילות ולקהל של הארגון או היוזמה שלכם.
מדריך זה מיועד לארגונים שרוצים לבנות את הקהילה שלהם, אבל לא יודעים איך. לאלו שמבינים את החשיבות בכך שתהיה להם קהילה חזקה, שתהדהד את הקול שלהם בעולם, תתמוך בהם ותפיץ את המסר שלהם הלאה. כאן ניתן ללמוד איך עושים את זה נכון.
המדריך מציג את הסיבות, הדרישות המקדימות והמרכיבים החיוניים להצלחה של קמפיין מימון המון. תמצאו בו התייחסות לשני היבטים שבלעדיהם הקמפיין צפוי לדשדש ולהחטיא את המטרות – קהל ותוכן.
במדריך זה מוצגים הערוצים הנפוצים לעבודה עם הממשלה, כמו גם יתרונות וחסרונות עיקריים: מקור תקציבי מחד וצמצום האוטונומיה מאידך. מובאים בו גם מספר קישורים רלוונטיים.
אין כמעט סוגיה ציבורית בישראל כיום שאיננה מגיעה לפתחה של מערכת המשפט. אקטיביסטים הרוצים לפעול לשינוי – חייבים להכיר את הכלים הקיימים במערכת זו.
הכנסת היא זירת הזירות, המקום אליו עולים פעילי חברה אזרחית לרגל ברצונם לשנות מדיניות. מהם הכלים העומדים לרשותם, ומהם כללי העשה ולא תעשה בפעילות אזרחית בכנסת? עיבוד הרצאותיהם של עו"ד גיל ברינגר ועו"ד אילה לונדנר
כדי להניע שינוי חברתי שפורץ את הגבולות של הארגון, יש שני מרכיבים מרכזיים שארגון או יוזמה אזרחית צריכים לפתח: סיפור והתארגנות. הסיפור משקף את מטרות הקהילה / העמותה, החזון שלה, הצורך בה בעולם, והשינוי שהיא חורטת על דגלה. ההתארגנות היא הדרך בה אנו מניעים את האנשים שנמצאים איתנו לעשייה אזרחית.
במדריך מוצגים עקרונות יסודיים לפעילות: בשלות דעת הקהל, קשב המערכות הגדולות, הצורך בסיפור, ביצוע התאמות תוך כדי תנועה ועוד. מוצגים בו גם הבדלים ותמורות בין החברה האזרחית למגזר העסקי.
הרצאה בנושא מענקים וקרנות ממקורות מוסדיים: משרדי ממשלה, חברות ממשלתיות, רשויות, הקדשות וכד'. מקורות תמיכה מגוונים, חלקם בלתי שגרתיים או שאינם מוכרים בקרב עמותות.
מדריך זה מציג כיצד הפעילות שדורשת מאבק ציבורי דומה יותר למשחק כדור-עף מאשר למשחק שח-מט. "המשחק" כולל דגש על קשב הציבור ושלבים מוגדרים לקראת זינוק היוזמה בסדר היום.
מדריך קצר זה מציג מספר תובנות לשימוש בגוגל ביזנס עבור גופים וארגונים אזרחיים, מתוך הכרה שזהו כלי חזק לפרסום הארגון והגברת ההכרה בו.
בהרצאה זו הוצגו דרכים מעשיות לעמותות להגיע להכנסות מתורמים פרטיים במינימום השקעה. נדונה השאלה האם התרמות אכן עובדות.
הרצאה זו עסקה בכלים מעשיים למדידת הביצועים וההישגים בארגון, ובשאלה כיצד כלים אלו יכולים לסייע לנו בגיוס משאבים.
״כולם מדברים קהילה, אף אחד לא מדבר על רשת״ הרצאה קצרה זו עוסקת בחשיבות הדיוק של הגדרת העבודה שלנו עם בוגרים, שותפים ושאר מעגלים.
הרצאה זו עסקה בתחום שיתוף ציבור ובעלי עניין בשלטון המקומי כזירה מתפתחת ורלוונטית לחברה האזרחית בישראל: תהליכים, המצב הקיים, דרכי רתימה ועוד.
מפגש חשיפה למערכת monday.com: פלטפורמה לניהול פשוט ויעיל של משימות ועובדים המאפשרת להפוך מעקב ותכנון של פרויקטים ומשימות לאפקטיבי יותר.
בהרצאה זו למדנו מושגי מפתח באקסל: ערכים, נוסחאות, מסכות (פירמוט), זאת כדי לדעת איך ניתן לגרום לתוכנה לפעול למענן ייעול ארגוני והגברת ההשפעה.