שיתופי פעולה: מתכנון ועד ביצוע

מדריך זה מציג מודל של שמונה שלבים לתכנון וביצוע של פרויקטים הנעשים בשיתוף פעולה. למה חשוב להגדיר מניע משותף? איך מנסחים הזמנה מדויקת ורותמת למפגש ולפעולה? ועוד מגוון סוגיות.
המדריך מציע מבט רוחבי על מרחבי ההשפעה בחברה האזרחית ומסייע לבחור את הכלי המתאים לארגונכם – מתקשורת וידע, דרך ממשלה וכנסת, ועד קואליציות ארגונים ומוסדות בינ"ל.
במדריך זה תמצאו הסבר מהו אישור לפי סעיף 46 למס הכנסה, מה מטרתו, מהם הקריטריונים למימושו ומהם יתרונות הסעיף לעומדים בקריטריונים.
מטרת המדריך היא הנגשת השימוש בתמונות ממאגרים ברחבי האינטרנט. במדריך תמצאו מידע על שימוש חוקי בתמונות ובמאגרי מידע, והמלצות לאתרים עבור אנשי החברה האזרחית.
'עשה' ו-'אל תעשה' בעבודה עם הממשלה. במדריך זה יוכלו אנשי החברה האזרחית למצוא מבוא כללי ורקע לעבודה עם הממשלה: החל בהערכות נכונה, דרך אופני התקשרות עם הממשלה ועד פעולות מהן יש להימנע.
במדריך זה תמצאו עצות בסוגיות שונות מתחום הניהול: פיתוח ערך, "השכל הארגוני", תכנון ארוך טווח, מסר מרכזי, פישוט פעולות, מאמץ עיקרי, מדידה והערכה, היררכיה אירגונית ומגוון היבטים נוספים.
מדריך זה מיועד למי שמעוניין לשפר את יכולת העברת המסר בראיונות בטלוויזיה, ברדיו וברשתות חברתיות. במדריך מובאים כלים, כללים ועצות ממגוון קורסים ביחסי ציבור.
מדריך זה מציע סקירה ומגוון עצות למקימי ומובילי קהילות. ניתן למצוא בו בין היתר מגוון טיפים ישומיים ויעילים, פירוט על סוגי קהילות, דרכי שימוש בדיגיטל, ברשתות חברתיות ובשיתוף מידע.
מדריך זה מציג כיצד יכול Google Trends לסייע לאנשי החברה האזרחית. באמצעות זיהוי פשוט ויעיל של מגמות הרשת ניתן "לעלות על הגל" ולשדרג את השיווק, הלמידה הפנים ארגונית, הלוגיסטיקה ועוד!
האם כל ארגון צריך לינקדאין? חד משמעית כן! מדריך זה מציג כיצד לינקדאין יסייע לכם לקדם את ארגונכם ביעילות: מיתוג, קהלים, שיתופי פעולה, קשר עם בוגרים, גיוס עובדים ועוד.
במדריך זה נציג סקירה מעמיקה של שלבי העבודה בעת יצירת אסטרטגיה תקשורתית, נערוך היכרות עם האמצעים השונים ליישום האסטרטגיה ונציג כללים ועצות מועילות לעבודה תקשורתית מוצלחת.
מדריך זה מציג לארגונים ויזמים כיצד ניתן לקדם יוזמות בקונגרס. כך יוכלו ישראלים לגשת בצורה נכונה יותר לחברי הקונגרס, להבין את מערכת האינטרסים שלהם ולשתף עמם פעולה.
במדריך זה יוכלו יזמים וארגונים למצוא את מוקדי ההשפעה האפקטיביים ביותר על חוק ההסדרים - הזדמנויות לעיצוב חקיקה, שיקול הדעת להעברת חוק או רפורמה, אפשרות "להכניס עיזים" לחוק ועוד.
במדריך מונגשים עקרונות, כללים ועצות לטובת כניסה לעולם הפילנתרופיה בארה"ב ובקנדה. מפדרציות, קרנות, ותורמים גדולים דרך רקע תרבותי, תקנות ומסמכים נדרשים ועד מקורות וקישורים יעילים.
במדריך תמצאו סקירה של מכלול המשתנים המשפיעים על חווית האזנה: מבחירת קהל היעד והציוד הטכני הנדרש, דרך פיתוח אומנות הריאיון ועד שימוש בשיטות העריכה ואמצעי ההפצה השונים.
המדריך סוקר את תחום המידענות ומנגיש ליזמים וארגונים כלים שימושיים לאיתור, איסוף וניתוח מידע ברשת – כלי Google, פקודות חיפוש, שחזור תמונות, מטה-דאטה, חיפוש לאחור, בדיקת רקע ועוד.
המדריך יסייע לכם לתכנן פרויקט באופן יעיל וממוקד. תמצאו בו כלים לשלבי הפרויקט השונים – החל משיטות התכנון, דרך תרשימי הניהול והביצוע ועד לפרקטיקות להשגת יעדים ולהפקת לקחים בסיום.
המדריך מנגיש בפניכם את עולם הרגולציה, בדגש על רגולציה מתקדמת. יזמים, ארגונים ואנשי רגולציה יוכלו להסתייע במדריך זה בבואם להוביל יוזמות או לקדם מדיניות, ולנווט בהצלחה בסבך הרגולציה.
המדריך יסייע לכם להגדיר מטרות, לדייק את קבלת ההחלטות, לשפר ביצועים ולהגיע לתוצאות. המדריך מציג מושגים, תהליכים, כלים ומגמות מחקריות בתחום ההערכה בעולם החברתי - חינוכי.
המדריך חושף בפניכם את "מאחורי הקלעים" של עולם המכרזים הממשלתיים. במדריך מובאים העקרונות והטיפים העדכניים בתחום וכן הכלים שיסייעו לכם להתמודד בהצלחה במכרז הבא שלכם.
במדריך זה נציע לכם לראות בקהילה (דיגיטלית ובכלל) כלי להעצמת היוזמה או הארגון אותו אתם מקדמים. נעשה זאת דרך מתן כלים לבניית וניהול קהילה ובאמצעות מגוון מדריכים, טיפים וקישורים.
כך תיעזרו בחוק חופש המידע על מנת לאסוף מרשויות המדינה מידע על הנושאים שחשובים לכם, ולהניע אותן לפעולה.
המדריך שיעשה לכם סדר בדרכים להשגת הלוואות בערבות המדינה. בין היתר יוסבר במדריך מי זכאי להלוואה, מה התנאים הנדרשים ומהו התהליך מרגע הגשת הבקשה ועד אישורה.
המדריך שיעשה לכם סדר באפשרויות העריכה בוויקיפדיה וילמד אתכם כיצד ניתן לייצר השפעה דרך אחד מאתרי האינטרנט הנצפים בעולם.
המדריך שיעשה לכם סדר בזמני עבודת הכנסת ויאפשר לזהות את התזמון הנכון לקידום חקיקה והשפעה על סדר היום הציבורי.
שווה לכם להכיר מה מתכננים משרדי הממשלה ולזהות את תחומי העשייה הרלוונטיים לתחומים שלכם.
המדריך שיסייע לכם להיכנס לנעלי יועץ החקיקה ולסייע לחבר הכנסת ואנשי וצוותו בקידום חוקים.
כל מה שרציתם לדעת על הצינורות דרכם מועברים כספים מתקציב המדינה לארגונים וספקים, ולא העזתם לשאול.
העיסוק בתקציב המדינה כבר אינו נחלתם של יחידי סגולה ויודעי ח"ן בלבד, אלא גם של פעילי חברה אזרחית המעוניינים להשפיע על הקצאת משאבי המדינה.
כך תנצלו את תקופת הבחירות כדי להשפיע על סדר היום של הכנסת הבאה
פוטנציאל ההשפעה של האזרחים על תקציב המדינה הוא גדול. כמה הוא מתורגם להשפעה על התנהלות הממשלה? זה כבר תלוי בכם.
לתורמים יש את הכסף, לך יש את הכלי לעשות את השינוי. כל שנותר הוא לחבר ביניכם.
כיצד נשלח מכתבים ואימיילים ביעילות מירבית?
איך בונים סיפור טוב שיאפשר לנו לשכנע אחרים להתאגד סביב מטרה משותפת?
כיצד תקנות האיחוד האירופי לשמירה על פרטיות משפיעות על ארגונים ויזמים ישראלים?
באיזו אפליקציה עדיף להשתמש לטובת עדכון הקהילה והפעילים?
מדריך זה מיועד לארגונים שרוצים לבנות את הקהילה שלהם, אבל לא יודעים איך. לאלו שמבינים את החשיבות בכך שתהיה להם קהילה חזקה, שתהדהד את הקול שלהם בעולם, תתמוך בהם ותפיץ את המסר שלהם הלאה. כאן ניתן ללמוד איך עושים את זה נכון.
מה בדיוק צריך לדעת כדי להרים קמפיין מימון המונים שיצליח?
במדריך זה מוצגים לאנשי החברה האזרחית ערוצי המשאבים והנתיבים הכספיים הרלוונטיים של הממשלה. ניתן למצוא בו בנוסף קישורים יעילים ופירוט אודות יתרונות וחסרונות בהתקשרות כזו.
מה לפעילי חברה אזרחית ולמערכת המשפט? ואיך אפשר לפעול בה גם בתקציב מינימלי?
איך מתנהלים בג'ונגל שנקרא הכנסת? פעילי חברה אזרחית רוצים לפעול בכנסת בכדי לקדם את המטרה החשובה לליבם, אך נרתעים מכך. איך מתחילים? למי פונים? מהי הצורה הטובה ביותר לפעול?
מדריך זה יסייע לכם לרתום קהלים רחבים לשינוי חברתי.
השפעה חברתית אינה דומה לאפיית עוגה. אין מתכון, אבל יש מספר עקרונות בסיסיים, להם כדאי לשים לב
המשאב עליו נאבקים יזמים אזרחיים אינו כסף, כי אם קשב
עיתונאים צריכים את האקטיביסטים לא פחות משאקטיביסטים צריכים את העיתונאים
איך נביא את הסוגיה בה אנחנו עוסקים, למקום מרכזי בסדר היום התקשורתי